CCE nv

"CCE protools ontwikkelingsomgeving"
 • Vergroot letter grootte
 • Standaard letter grootte
 • Verklein letter grootte

CCE protools ontwikkelingsomgeving

 

 1. Hybride configuratie
  Een hybride configuratie betekent dat een deel van de programma’s op de server zelf draaien waardoor u als gebruiker niet op de client werkt maar op de server. Hierdoor gebruikt u niet de snelheid van uw pc maar wel die van de server!

  In de CCE Protools draaien de berekenings- en printprogramma’s op de server, en de input- en consultatieschermen op de client/pc. De client wordt enkel belast met het opvragen van de schermen terwijl de ‘zware’ taken op de server worden uitgevoerd. Dit heeft als voordeel dat Lisa veel sneller werkt dan andere pakketten waarbij het netwerk niet onnodig wordt belast en waardoor de gebruiker maximaal profiteert van de snelheid van de server. Door dit principe komt de client na de aanvraag van de schermen onmiddellijk terug vrij waardoor de performantie optimaal is.

  Doordat Lisa grotendeels op de server werkt is het niet noodzakelijk om nieuwe pc’s aan te kopen, wat u dan weer geld bespaart. Een laatste voordeel van de hybride configuratie is dat we via een batch scheduler repetitieve programma’s automatisch op bepaalde tijdstippen laten uitvoeren.
   
 2. Uniformiteit door templates
  Om de transparantie van onze ontwikkelingsomgeving te optimaliseren bestaat de CCE protools slechts uit 2 templates, namelijk de browser en het afdrukscherm.

  De template “afdrukscherm” is bedoeld voor afdrukken of berekeningen die op de server worden uitgevoerd. Door de uniformiteit is het voor ontwikkelaars heel eenvoudig om in onze ontwikkelingsomgeving van start te gaan, op voorwaarde dat Progress 4GL versie 9 geen geheimen heeft voor de developer. Door onze jarenlange ervaring kunnen we stellen dat een ontwikkelaar met de vereiste Progress-kennis al na 2 dagen opleiding in onze omgeving professioneel kan ontwikkelen!
   
 3. Meertalige on-line applicatie
  CCE beschikt over haar eigen on-line multi-taal omgeving binnen de CCE Protools. Dit heeft als gevolg dat de applicatie verandert volgens de taal van de gebruiker waarbij Lisa niet moet afgesloten worden.
  Technisch gesproken betekent dit dat we voor alles wat binnen de applicatie taalafhankelijk is, namelijk messages, menu’s,… toolbars, titels en files uit de Progress-database hebben voorzien in onze applicatie. Deze bestanden komen dus rechtstreeks uit de Progress-database en moeten niet door de ontwikkelaar zelf vertaald worden.
   
 4. Audit database
  Binnen onze ontwikkelingsomgeving hebben we een audit-trail ontwikkeld waarbij het mogelijk is om recordgegevens historisch te archiveren. De gegevens worden niet alleen in bestanden weggeschreven, maar ook in de database. Hierdoor is het mogelijk om van een bepaald record te weten wie in het verleden wijzigingen aan een bepaald bestand heeft doorgevoerd en op welk moment.

  Het spreekt natuurlijk voor zich dat dit enkel voor bedrijfskritische bestanden zoals banknummers, beheer derden, kortingen en promoties, e.d. zal gebeuren waar wijzigingen verstrekkende gevolgen hebben. Het grote voordeel is dat zowel ontwikkelaars als gebruikers kunnen zien hoe een bepaald item in de tijd geëvolueerd is. Bovendien worden nare gebeurtenissen zoals fraude hierdoor onmogelijk.

  De audit-trial is een parameter die bij de implementatie te bepalen is en die voor elk bedrijf een must is.
 5. Menu’s en toolbars / menu generator
  Binnen onze ontwikkelingsomgeving zijn de items menu en toolbar afzonderlijke bestanden in de database. Elke titel of menubar wordt opgeroepen door de template van de browser waarbij menu’s en submenu’s kunnen opgebouwd worden. Per commando item wordt het label in 4 talen ingegeven. Hierbij kunnen accelerator keys en iconen in de ‘up, down en insensitive mode’ gekoppeld worden waarbij de plaats van het icoon op het scherm bepaald wordt. Het menu ‘commando’ werd standaard in de CCE Protools ingebouwd waarbij via de security bepaald wordt welke gebruiker of gebruikersgroep toegang heeft tot dit commando.

  De CCE Protools ontwikkelingsomgeving beschikt over ‘een menugenerator’ waarbij elke menulijn in 4 talen kan aangemaakt worden. Een belangrijk item in deze menu generator is dat men zowel een host-based karakter-programma als een client/server GUI-programma aan een bepaalde menulijn kan koppelen.

  Bij de ontwikkeling van de menu generator hebben we aan een aantal praktische zaken gedacht zoals de update van een bestaande applicatie met eventueel specifieke menu’s van maatsoftware. Het is dus perfect mogelijk om bepaalde menulijnen en submenu’s te exporteren en later terug in te laden.

  Naast de klassieke security, die bestaat uit gebruikers en gebruikersgroepen, kunnen ook menu’s en submenu’s aan bepaalde applicaties gekoppeld worden met als voorwaarde dat de gebruiker toegang heeft tot de applicaties.
 6. Printer management
  Binnen de CCE Protools-ontwikkelingsomgeving is het printer management een afzonderlijke applicatie waarbij verschillende printers en spoolers gedefinieerd worden. Een printer hoeft niet noodzakelijk een fysieke printer te zijn maar kan ook een Windows-programma als Word, Wordpad, Excel of Notepad zijn. De fysieke printers worden gedefinieerd in printergroepen die aan bepaalde gebruikers of gebruikersgroepen gekoppeld zijn. Het is vanzelfsprekend dat de gebruiker enkel de printers kan selecteren die vooraf geparametriseerd zijn. Last but not least kunnen programma’s rechtstreeks aan een printer gekoppeld worden waarbij repetitieve afdrukken via ‘een print-scheduler’ mogelijk zijn. De print jobs worden automatisch op het voorziene tijdstip gestart.

  Zoals reeds eerder beschreven bij de hybride configuratie wordt de printopdracht niet op de client maar wel op de server uitgevoerd.
 
LISA
de optimale FINANCE & ERP software
Financieel
Geïntegreerd, volledig modulair, eigentijds & gebruiksvriendelijk boekhoudpakket.
mask
onze
partners