CCE nv

KMO-Portefeuille
 • Vergroot letter grootte
 • Standaard letter grootte
 • Verklein letter grootte

alt

Wat is KMO-portefeuille?

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel gericht naar zelfstandigen, de vrije beroepen en kleine en middelgrote ondernemingen. Het biedt subsidies waarmee ondernemerschapsbevorderende diensten betaald kunnen worden, zoals opleidingen en advies bij Claerhout Computer Engineering.

Welke subsidies krijg ik op opleidingen?

Voor een opleiding bij Claerhout Computer Engineering betaalt de Vlaamse overheid tot 40% van de in aanmerking komende kosten voor kleine ondernemingen en tot 30% voor grote ondernemingen. Kleine ondernemingen tellen maximaal 50 werknemers en hebben een maximale omzet van €10.000.000, middelgrote ondernemingen tellen maximaal 250 werknemers en hebben een maximale omzet van €50.000.000.

Het maximale steunplafond bedraagt €10.000 voor kleine ondernemingen en €15.000 voor middelgrote ondernemingen. Het minimumprojectbedrag bedraagt voor opleiding €100 en voor advies €500. Een project kan 1 of meerdere opleidingen en/of cursisten omvatten en u kan meerdere projecten per jaar indienen. De BTW kan u met deze subsidie niet betalen.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie via de KMO-portefeuille?

Om in aanmerking te komen voor een subsidie via de KMO-portefeuille, dient u aan volgende voorwaarden te voldoen:

 • Uw onderneming is een kmo (volgens de Europese kmo-definitie) of u beoefent een vrij beroep.
 • Uw onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm.
 • Uw vestiging ligt in het Vlaamse Gewest. Daar zijn ook de 'werkenden in uw bedrijf' aan de slag.
 • U bent actief in de privésector. De participatie van een administratieve overheid is minder dan 25%.
 • Uw bedrijf heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit.
 • Enkel voor opleidingen tot max. 14 dagen, na aanvang van de dienst.
 • Enkel het factuurbedrag exclusief BTW komt voor subsidieaanvraag in aanmerking.
 • De voorwaarden vindt u ook op www.vlaio.be

Hoe vraag ik een subsidie aan?

U sluit een overeenkomst voor advies of opleiding af bij CCE. U hebt na de start van de opleiding maximum 14 dagen de tijd om dit project via de website te vragen. Dit staat uitvoerig uitgelegd op de website KMO-portefeuille (www.vlaio.be), 'Aanvraagprocedure'.

Als titel voor het project, vult u bijvoorbeeld de titel van de opleiding of het advies in. In uw aanvraag zult u het erkenningsnummer van de dienstverlener (Claerhout Computer Engineering) moeten invullen.

Voor opleidingen bij CCE is dit: DV.O107174 (opgelet, dit de letter 'O' gevolgd door de cijfers 107174). Voor advies bij CCE is dit: DV.A103240.

U krijgt meteen de stortingsgegevens na uw aanvraag. U hebt maximum 30 dagen tijd na deze bevestiging om uw project te financieren, zodat de portefeuille actief wordt. De Vlaamse overheid voegt het subsidiebedrag toe aan uw portefeuille in verhouding met het gestorte bedrag. U betaalt de factuur van de dienstverlener (CCE) via uw virtuele portefeuille. Gelieve hierbij het factuurnummer te vermelden.

Vermeldt uw factuur een BTW-bedrag? Dat bedrag kan u niet via de ondernemersportefeuille betalen, maar wel rechtstreeks per overschrijving aan CCE.

Opgelet: gelieve niet te wachten op uw factuur om de subsidie aan te vragen.

Voor meer informatie kunt u steeds terecht op www.vlaio.be. Vragen kunt u ook steeds richten aan ons Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of per telefoon 09/362.36.93.                                     
                                                 


                                                

 

 

 

 
LISA
de optimale FINANCE & ERP software
Financieel
Geïntegreerd, volledig modulair, eigentijds & gebruiksvriendelijk boekhoudpakket.
mask