CCE nv

Inleiding Lisa Verkoop
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte

Inleiding Lisa Verkoop

alt

alt

Het verkopen van goederen op zich is één zaak, maar de administratieve verwerking, de klantenopvolging en de link naar de boekhouding, productie en voorraad is van cruciaal belang bij het behouden van klanten. Het is juist hier dat Lisa het verschil maakt. CCE kan terugblikken op meer dan 20 jaar ervaring in diverse sectoren en diverse type bedrijven.

Wat zijn nu de aspecten die Lisa Verkoop anders en beter maakt dan andere ERP-oplossingen?

Binnen Lisa spreken we niet van klanten, leveranciers, … maar van “derden”. Derden kunnen zowel klant zijn als factuurklant, leverklant, leverancier, toeleverancier, transporteur, verkoopsagent, … Alle derden worden gegroepeerd in 1 bestand, namelijk “beheer derden”. Dit bestand geldt voor het totale ERP-pakket. Dit wil zeggen dat je vanuit gelijk welke applicatie je beheer derden kan opvragen en je zo steeds alle informatie ter beschikking hebt. Door dit bestand hebben we onze klanten en artikelrelaties via een boomstructuur opgebouwd. Eenvoudiger en duidelijker kan niet, toch?

Binnen Lisa Verkoop kunnen we de klanten of derden indelen in groepen. De bedoeling is om elke groep een specifieke eigenschap te geven. Een voorbeeld: een aankoopvereniging die extra korting krijgt door schaalvergroting. Dit impliceert dat deze klanten- of leveranciersgroepen ook afzonderlijke eigenschappen hebben, zij krijgen bijvoorbeeld 2,5 % hoeveelheidskorting die een gewone klant niet krijgt, of ze kunnen een langere betalingstermijn afdwingen. Het zijn juist deze karakteristieken die het beheer en opvolging complex maken.

Een belangrijk aspect binnen een verkoopsmodule zijn de kortingen en promoties. Binnen Lisa Verkoop zijn de kortings- en promotiestructuren volledig parametriseerbaar waardoor u op maat van de klant of klantgroep specifieke kortingen en promoties kan instellen. Kortingen kunnen ook aangepast worden voor bepaalde promotieperiodes, bijvoorbeeld eindejaarsacties. Doordat onze klanten in verschillende sectoren actief zijn hebben we een grote expertise opgebouwd inzake kortingen en promoties. Elke sector heeft immers zijn eigen specifieke kenmerken die een gespecialiseerde aanpak vereisen.

Wat met de ingave van verkooporders?

De bestellingen kunnen in Lisa Verkoop per artikel of volgens assortiment worden ingeput. Het grote voordeel is dat er achter de orderingave een bestelhistoriek schuilt die perfect weergeeft wat en hoeveel een klant in het verleden besteld heeft. Dit geeft u de kans uw verkoopsstrategie aan de klant aan te passen en eventueel speciale kortingen toe te staan. Door de bestelhistoriek krijgt u een overzicht van het koopgedrag van de klant. Naar het sales team toe is deze tool uiterst belangrijk en vooral winstgevend.

Bestellingen ingeven en verwerken is één zaak, maar de goederen op tijd afleveren bij de klant is niet altijd evident. Om uw ritten zo efficiënt mogelijk te organiseren heeft CCE nv het rittenbeheer en expeditieplanning in de verkoopsmodule geïntegreerd. Een extra tool hierbij is de volumeberekening die toelaat om de ritten optimaal te beheren. Het systeem berekent welke orders op welke route kunnen vervoerd worden. Overschrijdt de lading het maximum volume, dan geeft Lisa automatisch een waarschuwing. Dit principe geldt ook voor het maximaal laadbaar gewicht.

Om de link naar voorraadbeheer compleet te maken hebben we de tool orderpicking ontwikkeld. Specifiek naar voorraadbeheer en warehousing toe biedt deze tool vele voordelen. Pickinglijsten worden rechtstreeks uit Lisa Verkoop gegenereerd. Aan de hand van RF-terminals worden de goederen ingescand en vrijgegeven om te laden. Doordat Lisa volledig geïntegreerd is wordt de voorraad onmiddellijk aangepast als een order wordt gepickt. Dit bespaart u niet alleen tijd en geld, ook de foutenlast wordt drastisch verminderd.

De facturatie van de verkooporders gebeurt rechtstreeks uit Lisa Verkoop naar Lisa Financieel. Voor bedrijven met verschillende dochterondernemingen of onafhankelijke vestigingen is er de mogelijkheid om onderling te factureren (intercompany boekingen). Hiervan worden dan tevens historieken en rapporten gegenereerd zodat u als bedrijfsleider een perfect en duidelijk overzicht krijgt van de onderlinge transacties.

Als bijkomende service naar de klanten toe is het mogelijk om een beloningsysteem via kredietnota's toe te passen. Het doel is om de klanten een extra korting te geven als ze een bepaalde omzet halen. Deze optie is op voorhand te parametriseren en kan per jaar, per kwartaal, per maand, ... ingesteld worden. Op deze manier gaat Lisa Verkoop automatisch deze kredietnota toekennen. Deze optie vormt een extra motivatie naar de klanten toe en is uit standpunt van het bedrijf een extra korting of dienstverlening.

Een goed verkoopssysteem beschikt ook over goede rapporteringstools. Lisa Verkoop biedt de gebruiker een waaier van rapporten en consultatieschermen om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de goederenstroom. Om de commerciële gegevens eenduidig te communiceren beschikt Lisa Verkoop over verkoop rapportgegevens, weekly sales, verkooptotalen, korting-promotie totalen, ... Door deze rapporteringstool kan u op gelijk welk ogenblik de nodige financiële informatie verstrekken naar directie of medewerkers toe.

 
LISA
de optimale FINANCE & ERP software
Financieel
Geïntegreerd, volledig modulair, eigentijds & gebruiksvriendelijk boekhoudpakket.
mask
onze
partners