CCE nv

Lot & traceability
  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte

Lot & Traceability

alt Lot &Traceability is niet meer weg te denken uit de voedingswereld. Als producent moet u ten allen tijde kunnen oproepen wie welke grondstoffen geleverd heeft, in welke producten deze verwerkt zijn, welke productie route ze afgelegd hebben, en bij welke klant de goederen uiteindelijk terecht gekomen zijn. Het moet een transparant en waterdicht gebeuren zijn.

Bij de receptie van de goederen wordt het lotnummer ingegeven. Deze lotnummers worden meegenomen naar de productie, en op basis van het artikel wordt een nieuw lot aangemaakt. Dit zorgt voor een link met de verbruikte/gebruikte grondstoffen, halffabricaten,.. waardoor makkelijk kan verwezen worden naar de leverancier.

Ook wanneer het eindproduct de wereld wordt ingestuurd voor verkoop, worden de loten ingeput. Een makkelijke manier hier voor is via RF-scanning. Op die manier weet u welk product bij welke klant geleverd is.

Lisa laat u via een boomstructuur toe het volledige traject te volgen. U kan dus veel sneller ingrijpen wanneer uw leverancier meldt dat er met een bepaalde levering iets fout gegaan is. U roept het lotnummer op, en kan de volledige productieketting volgen, van receptie, tot de uiteindelijke levering bij uw klant. Het spreekt voor zich dat dit ook mogelijk is wanneer een klant een fout in uw product meldt. U ziet hierbij welke grondstoffen van welke leverancier in dit product/lot zitten.

Bovendien kan u nagaan door welke machines het product gegaan is, want het is uiteraard ook mogelijk dat de fout bij de machines ligt.
Met Lisa beschikt u ook over de mogelijkheid om rapporten voor het FAVV op te vragen.

Bovenstaande principes van lot tracering is ook mogelijk in andere niet-voeding productie omgevingen.

  • Bijvoorbeeld een zitmeubelproducent wenst zijn 'stoffen' ook per lot te receptioneren om er zo voor te zorgen dat enkel die stoffen uit dat specifiek lot gebruikt worden in 1 zetel.
  • Bijvoorbeeld een kastmeubelproducent wenst zijn 'planken' ook per lot te receptioneren om er voor te zorgen dat enkel die planken uit dat specifiek lot gebruikt worden voor 1 kast.
 
LISA
de optimale FINANCE & ERP software
Financieel
Geïntegreerd, volledig modulair, eigentijds & gebruiksvriendelijk boekhoudpakket.
mask
onze
partners